Over mij

overmij

Ik zou kunnen schrijven over de opleidingen en studies die ik gevolgd heb. Over de diploma’s en certificaten. Over de beroepen als meestergoudsmid, docent algemeen beeldend vormen, docent helend tekenen, tekentherapeut, numeroloog en Reikimaster. Maar even belangrijk zo niet belangrijker is de leerschool van het leven en de ervaringen die mij gevormd hebben tot leraar, begeleider, tekenaar, inzichtgever/-brenger, co-creator, raadgever en aanzetter tot positieve dingen en het vinden van het Zelf in de ander.
Ik hou ervan nieuwe lessen te ontwikkelen die verder gaan dan een techniek of nieuwe tekenopdrachten te bedenken die inzicht kunnen geven in bepaalde hulpvragen.

Ik hou ervan nieuwsgierigheid te wekken en aan te zetten tot onderzoek op het gebied van het leven, zodat de energie gaat stromen.

Ik hou ervan als een mens de eigen kwaliteiten ontdekt en daar gebruik van maakt om zo tot inzichten te komen die het leven zo rijk en levendig maken. Met mijn werk help ik daarbij zonder mensen van mij afhankelijk te maken.

Dit kan op verschillende manieren: reiki, verschillende tekentechnieken, het lezen van de tekentaal, numerologie en dit in combinatie met inzicht en gezond verstand. We doen dit in groepsverband tijdens de cursussen en workshops, door middel van een-op-een contact bij tekentherapie of tekensessies, tijdens een numerologisch consult of bij het laten maken van je numerologische mandala met een uitvoerige persoonlijke beschrijving op papier.
“Toen ik goudsmid was, sierde ik de uiterlijke mens. Nu is het tijd om het juweel te vinden in het innerlijke van de mens. En dat kan met behulp van mandalatekenen en tekentherapie.”

Neem een kijkje onder de verschillende knoppen van deze website en neem contact op als er vragen zijn. Corrie van Bloois is aangesloten bij de Vereniging Goud- en Zilversmeden.

Over ‘de Gouden Cirkel’ atelier voor helend tekenen, ruimte voor helende energie.

Hoe ik aan de naam van mijn praktijk kom?
Iemand gaf me de tip: “Jij kunt leuk iets met ‘gulden’ in de naam van je praktijk doen, vanwege je werk als goudsmid.” Zij bracht me op het goede spoor. Het werd geen gulden, maar gouden, omdat ik gulden wat ouderwets en vooral erg gesloten vond, en het woord gouden een mooie ronde open klank heeft. Het werd uiteindelijk ‘de Gouden Cirkel’ atelier voor helend tekenen. Een mooie link van de sieraden die ik als goudsmid maakte, naar de mandala’s die ik teken en de lessen die ik geef. Een ring is meestal rond, de mandala ook. En zo was de Gouden Cirkel geboren. Ik was er verguld mee. De naam voelde meteen goed, maar hoe goed die was merkte ik pas later. Goud: symbool van zuiverheid. Uit het symbolenboek neem ik nu over: het hoogste stadium van spirituele ontwikkeling. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik een gouden lijntje heb met het goddelijke. De cirkel: oneindigheid, perfectie, eeuwigheid, met middelpunt het symbool voor God. Aan de symboliek volgens de boeken had ik niet gedacht toen ik de naam koos. Maar nu ik het lees is het passend voor mijn Gouden Cirkel.
En terwijl ik dit aan het schrijven was, kwam ik erachter dat goud voor mij een gevoel is. Geen edelmetaal, geen kleur, maar een gevoel van innerlijke rijkdom en zuiverheid, warmte en licht.

Wat de Gouden Cirkel te bieden heeft: Je kunt bij ‘de Gouden Cirkel’ vinden wat je nodig hebt om balans, rust, inspiratie en creativiteit in je leven te brengen, waardoor inzicht in je leven zich als vanzelf aandient.

atelier

Het atelier is een prettige lichte ruimte waar je terechtkunt voor verschillende tekencursussen, verschillende manieren van helend tekenen, voor het laten lezen van je tekeningen zodat de informatie erin duidelijk voor je kan worden, voor Reikicursussen en voor het laten maken van de numerologische (geboorte)mandala’s. De geboortemandala wordt gemaakt met behulp van de getallen van de geboortedatum en de letters van de volledige naam. Deze letters worden omgezet in getallen en teruggebracht tot één getal. Deze getallen vind je als levensgetal en zielsgetal terug in de geboortemandala in de vorm van figuren of symbolen, en kleuren. De kleur van elk getal ligt vast. Bij deze numerologische mandala’s krijg je uitleg, ook op papier, van de getallen die in de mandala voorkomen. Ieder mens heeft andere getallen, zodat elke geboortemandala en elke numerologische uitleg uniek is.

Voor Reiki, tekentherapie en de cursussen kijk je onder de daarvoor bestemde knop.

Ook voor Jivamani kun je bij Corrie van Bloois en de Gouden Cirkel terecht. Dit zijn de handgemaakte juweeltjes en meer. In 2011 dienden ze zich als vanzelf aan: Een combinatie van wat ooit was met iets wat er ook altijd al was. Kijk op www.jivamani.com

Corrie van Bloois is aangesloten bij de Vereniging Goud- en Zilversmeden.

de Gouden Cirkel
atelier voor helend tekenen
ruimte voor helende energie
corrie van bloois
overasselt
e-mail: info@degoudencirkel.com
telefoon: 024-3881633
k.v.k. 09135030