Helend tekenen

Al tekenend laat je zien wat er innerlijk bij je leeft. Het onderbewuste deel van jezelf komt naar boven en wordt zichtbaar in de tekening. Mandalatekenen, waarbij het middelpunt en de cirkelrand het uitgangspunt vormen, is een vorm van helend tekenen. Tijdens de cursussen werk je op een milde manier, al plezierig tekenend, aan je eigen ontwikkeling. Op intu├»tieve wijze werk je met verschillende technieken en materialen aan je tekening. ‘Mooi en goed’ is niet van belang. Het is jouw unieke werk, dus is het goed. Als docent helend tekenen geef ik onder andere algemene informatie over de tekentaal in je mandala, als je dat wilt.

Als tekentherapeut ga ik dieper in op de tekeningen en geef ik gerichte tekenopdrachten, zodat het probleem zichtbaar gemaakt wordt en verwerkt kan worden. Denk aan pesten, of gepest worden, verslaving, onzekerheid, loslaten, ziekte, verdriet, eenzaamheid et cetera.

Tijdens een tekentherapeutisch consult wordt er gewerkt aan een bepaalde hulpvraag. Dit hoeft niets met ziekte of gebrek te maken te hebben. Het kan ook zijn dat je ergens nieuwsgierig naar bent en daar een antwoord op wilt. Je krijgt dan speciale tekenopdrachten die bij je hulpvraag passen. Ook als je niet weet welk werk er bij je past, of als je bijvoorbeeld niet weet met welke man of vrouw je nu echt wilt samenleven, zou je een individueel tekenconsult kunnen overwegen. Je vindt meer terug in de tekening dan je denkt.

Mogelijkheden

  • Verschillende cursussen en workshops.
  • Tekentherapie, waarbij meestal 4 of 8 consulten nodig zijn om aan een hulpvraag te werken en de oplossing duidelijk te maken.
  • Individuele tekensessie: eenmalige sessie waarbij je iets wilt uitzoeken en waarbij de informatie in je tekening je kan helpen. Je kunt zo’n sessie ook doen met meerdere mensen (vrienden, collega’s, familie) tegelijk. In overleg worden onderwerp en tijdstip besproken.

“Ondertussen heb ik al meer dan 20 jaar ervaring met het lezen van tekentaal. Door er bijna dagelijks mee bezig te zijn blijf ik mezelf trainen in het goed kijken naar tekeningen of schilderingen om de juiste informatie te duiden. Het blijft me boeien! Elke dag kijk ik met verwondering naar tekeningen van anderen en zie hoe goed het onderbewuste zich kenbaar maakt in de tekeningen.”

de Gouden Cirkel
atelier voor helend tekenen
ruimte voor helende energie
corrie van bloois
overasselt
e-mail: info@degoudencirkel.com
telefoon: 024-3881633
k.v.k. 09135030